Вижте оше темата Създаване на електронен магазин

Системата Radius разполага с готов за работа логистичен модул. Поръчките се изпълняват от Еконт, като сме улеснили максимално заявката им. Въведените от клиента данни автоматично се подреждат в товарителница, оформена по наложените стандарти и готова за печат. Със своята изрядност тя гарантира максимално бърза и безпроблемна доставка до клиента.

Модулът е оптимизиран с интеграция на пълна база данни с градове, квартали и улици. Тя спомага за коректното вписване на адресите по населени места в България. Изключва се възможността за случайни грешки при въвеждане на данни. Клиентите Ви могат директно да посочат адреса си в падащия списък на полетата за град, квартал и улица. В него динамично се зареждат имената, започващи с въведените до момента символи.

В реално време се изчисляват и куриерските такси за доставка до посочения адрес с куриерите на Еконт. Вие можете да зададете безплатна за клиента доставка, обвързана със сумата на поръчката. Можете също така да се възползвате от преференциалните условия на Еконт. Партньорите ни, ползващи платформата Radius, получават 20% отстъпка от стандартните тарифи на Еконт.

Освен интегрирания логистичен модул на Еконт, можете да добавите опция за взимане на закупената стока директно от Вашия магазин или офис.

Защо да изберете доставка с Еконт?

– Като електронен търговец получавате 20% отстъпка от цените на всички куриерски услуги на Еконт, и ако желаете може да прехвърлите отстъпката в полза на клиента. Oтстъпката се активира след подписване на съответния договор за преференциални цени, който се подготвя от търговците в отдел ИАСП на Еконт Експрес;
– Търговецът може да изисква плащане на наложен платеж на трета страна и по посочена банкова сметка – тази опция е предназначена за електронни магазини, които държат част от стоките си на склад, при което ангажимент на куриерите на Еконт е да вземат пратката от трети подател/адрес, а наложеният платеж трябва да бъде изплатен на електронния търговец, който се явява страна по товарителницата;
– Възможност за разпореждане по телефон при всяка ситуация, промяна на начин на доставка и адрес на доставка от получателя, без да се ангажира електронния търговец, изпратил своята пратка;
– Увеличен срок на съхранение на пратките в склад на Еконт, в случай на невъзможност от страна на получателя да ги приеме/вземе незабавно;
– Заявяване на услуга с повишена материална отговорност, до размера на обявената стойност на пратката;
– Електронният магазин Radius, на база въведената от клиента и търговеца информация, прехвърля автоматично всички данни за подготовка на товарителница в системата на Еконт, след което връща на Интернет търговеца товарителница в PDF формат. Единственият ангажимент на Интернет търговеца е подготовка на закупения в магазина артикул, разпечатване на товарителница и реално предаване на пратката на куриер. Лесно, бързо, без усложнения. Ако се налага редакция – винаги може да се генерира нова товарителница, като старата просто се изтрива. Всички товарителници са достъпни и през Е-еконт.

За да използвате тази функционалност, свържете се с нас. Ние веднага ще я добавим във Вашия магазин.

Настройката на логистичния модул се извършва през Административния панел. Модулът ще е активен, след като въведете данните си за Еконт в Администрацията.

1. Изберете от менюто System -> Configuration. От менюто в лявата част посочете SALES -> Shipping Methods.

2. Попълнете полетата в секцията Econt Express:

Изберете Yes за полето Enabled за да активирате функционалността. В полетата API Username и API Password въведете клиентския Ви номер и парола, подадени от Еконт. Попълнете полетата COD Agreement No., Credit Agreement No с данните от договора Ви с Еконт за номер на договора и споразумение за кредит.

основни настройки на модула Еконт

3. В Sender Information посочете адреса на офиса или магазина Ви, от където куриерите на Еконт ще поемат доставяните артикули.

информация за изпращача

4. В Prices можете да дефинирате безплатна доставка за поръчки на цена над посочената в полето Free Shipping Order Amount сума. Изберете Yes за полето Allow Free Shipping.

безплатна доставка с Еконт

5. Запазете промените с бутона Save Config.

Свържете се с нас при необходимост. Очаквайте новости в развитието на допълнителни функции в този модул.

Вижте още полезни теми:

Създаване на Електронен магазин