Хостингът се предоставя от компютри с подходяща конфигурация на хардуера и софтуера, с цел да се обезпечи съхранение и непрекъснат трафик на данни – запис и четене.

В това определение може да се впише всеки един компютър, таблет, телефон. На практика всяко устройство свързано към Интернет и позволяващо запис и четене на данни с подходяща организация може да предостави хостинг.

Това определение е доста широко. Това, което ви е необходимо за да хостнете или да  приютите вашият електронен магазин е определено в горният край на изискванията.

Необходими са непрекъснатост, бързина и надеждност. тези на пръв поглед прости изисквания предполагат познания по хардуер, операционни системи и приложения работещи върху тях. Това е материята с най-много натрупан опит в процеса на развитие на Информационните технологии. Натрупаните познания в областта са много, а консултантите – скъпо платени Бързият и надежден хостинг е в основата на успешният електронен магазин. Бързината е изключително важна, защото потребителите не обичат да чакат дълго и ако вашият магазин работи бавно, те ще се замислят дали да оставят парите си точно при вас.

Другата проста аргументация защо ви е необходим бърз хостинг е простото предупреждение от google: колкото е по-бърз сайта ви, толкова по-често ще бъде индексиран.

Хостинга осигурен от Radius.bg се класира в най-високият сегмент на световните стандартни. Ние предлагаме безплатен хостинг, който не увеличава крайната цена. Техническото обезпечение е на база последни модели четири процесорни Intel сървъри на HP с 15000 оборота дискове. За да се убедите можете да ползвате за тест популярни мрежови инструменти, като преди това стартирате безплатен едномесечен тест на магазин хостнат върху Radius.bg