Кой човек знае имената на всички улици в един град? Посочването единствено на адреса на фирмата, в страницата с контакти, би означавало потребителя да потърси карта в друг сайт. Времето е ценно. Малко са посетителите, които ще го направят. А вие не искате да изпуснете потенциален клиент.

Добавяйки вградена карта, ще помогнете на посетителя да се ориентира по-бързо къде се намирате. Резултата няма да закъснее.

Подробната и лесна за вграждане уеб карта е Google maps.

4 лесни стъпки, за да добавите картата в страницата с контакти:

1. Напишете в браузъра си google.com/maps. Въведете вашия адрес в полето за търсене. Червеният маркер ще се премести върху посочения адрес. (фиг.1)

Google Maps

Фиг.1

2. В долния десен ъгъл изберете бутона Настройки->Споделяне и вграждане на карта.(фиг.2)

Google Maps

Фиг.2

3. В отворилия се поп-ъп прозорец, изберете таб „Вграждане на карта„. Изберете размера на картата, която ще се вгради в онлайн магазина ви. Размерите са: голям, среден, малък и персонализиран. При персонализиран размер, ви се предоставя възможност да посочите ширина и височина на картата в пиксели. Копирайте кода от текстовото поле. (фиг.3)

Google Maps

Фиг.3

4. Поставете кода в страницата „Контакти“ на вашия електронен магазин.

За да достигнете до страница „Контакти“, отворете меню Съдържание->Страници в административния панел на интернет магазина ви. (фиг.4)

Страница Контакти

Фиг.4

Използвайте иконата „HTML„, намираща се в лентата с инструменти. В отворилия ви се HTML едитор, поставете копирания от Google Maps код. Запазете промените, като натиснете „Update„. (фиг.5)

HTML code
Фиг.5

Честито! Страницата „Контакти”, във вашия електронен магазин Radius, вече е много по-полезна и информативна.
Вашата страница Контакти