Кодовете за отстъпка – успешна техника да увеличите продажбите си

Кодовете за отстъпка са успешен инструмент да привлечете нови и задържите настоящи клиенти. Въпреки това е важно да сте сигурни, че отстъпката съвпада с цялостната ви маркетингова стратегия. Намалявайки цените, може да има и негативен ефект, ако не сте внимателни. Понякога е по-добре да не намалявате цените и да вложите енергията си в предоставяне на отлично обслужване и цялостно уникално преживяване.

Във всеки случай, стартирането на електронен магазин е свързан с експериментиране и откриване на техники, които работят най-добре за вас. Ще ви предоставим няколко полезни съвета как да използвате кодове за отстъпка, за да привличате и задържате клиенти.

Привлечете нови клиенти с кодове за отстъпка

Има различни места, където може да намерите нови клиенти, но най-голям успех ще постигнете в социалните мрежи.

Twitter

Twitter

Изпратете tweet с кодове за отстъпка за най-популярните продукти. Добавете хаш таг за ключова дума или марка, които са свързани с тези продукти. Добра практика е да публикувате кодове за отстъпка по няколко пъти дневно, за да привлечете максимален брой клиенти.

 

Facebook

FacebookFacebook също позволява използването на хаштагове. Но, за да получите по-добра обратна връзка, качете снимка на продукта и добавете кратко съобщение, свързано с промоцията.

Как да използвате кодове за отстъпка, без да ощетите своята марка.

Кодовете за отстъпка могат да се използват постоянно, без това да навреди на имиджа на вашата фирма.

Стари продукти

Може да създадете кодове за отстъпка за стари продукти, които имате на склад и желаете да се продадат по-бързо. Вариантът е да ги предложите с голям процент отстъпка или като подарък при поръчка над определена стойност.

Покажете благодарност към клиентите си

Клиенти, които са останали лоялни на фирмата са много по-ценни от новите, затова те трябва да се задържат. Чудесен начин да покажете своята благодарност към тях е като им изпратите имейл с кодове за отстъпка и да им благодарите за подкрепата, която оказват на вашия бизнес.

Наградете клиентите си с автоматични отстъпки на цяла категория продукти

С електронен магазин Radius може да правите отстъпки на цяла категория продукти. Създайте автоматично голям брой кодове за отстъпка  от администрацията на вашия магазин. С интернет магазин Radius ще имате възможност да следите, кои кодове за отстъпка за използвани и да им зададете максимален брой пъти на прилагане.

Промотиране на кодовете за отстъпка в специализирани сайтове.

Добра практика е да публикувате информация за кодовете за отстъпка в специализирани сайтове, които получават голям трафик от хора, търсещи продукти с отстъпка. Добре е да имате в предвид, че голяма част от тези потребители търсят единствено ниски цени и не целят да стават лоялни на конкретна марка.

Ако обмисляте да предоставяте кодове с отстъпка, помислете доколко тази техника ще съвпадне с общата ви бизнес стратегия. Препоръчваме ви да експериментирате, докато откриете методите, които ще ви водят повече трафик от хора и съответно повече продажби.