Вече разполагате със собствен онлайн магазин от Radius. Подписали сте всички необходими договори, пренасочили сте домейна си, получили сте данни за достъп до магазина и административния панел… Сега какво?

Идва ред на персонализацията. Има няколко основни настройки, които трябва да направите, за да активирате Вашия магазин така, че всички потребители, настоящи и бъдещи клиенти да го виждат. Тези настройки ще ви отнемат не повече от час и не изискват познания по програмиране.

Първата стъпка е да въведете своите данни – лого, име на фирмата, телефон, email, адрес и т.н. и те да бъдат попълнени във всички необходими страници на магазина.

Лого 

Качете лого на фирмата, която ще оперира магазина през менюто System -> Configuration -> Design -> Header -> Logo Image Source.

postaviane na logo v onlain magazin ot Radius
В секцията Header използвайте бутона „Choose File“ („Разглеждане…“), за да изберете Вашия файл. Форматът на файла трябва да бъде PNG, GIF или JPEG. Ограничение в размера на логото има единствено във височината – 120px. Препоръчителният размер за логото е 300x60px.

Каченото лого, ще заеме мястото си в горната част на всяка страница от Вашия магазин. Можете да го променяте многократно, като оказвате нов файл, следвайки същите стъпки.

Favicon

pozicia na favikon

Favicon, известна също като икона за бърз достъп,е файл, съдържащ една или повече малки икони, най-често с размер 16 × 16 пиксела. Браузърите, които поддържат Favicon обикновено я показват в адресната лента на прозореца до името на страницата.

За да създадете своя персонализирана favicon икона за Вашия магазин, можете да използвате този безплатен генератор на икони.

В секцията System –> Configuration –> Design -> HTML Head можете да въведете изображението. Позволените формати за favicon са ICO, PNG, GIF, JPEG, APNG и SVG.

promiana na favicon v onlain magazin na Radius

В същата секция има текстови полета за въвеждане на заглавие, описание и ключови думи за магазина. Попълнете тези полета – те ще помогнат на търсачките да намират магазина Ви. Повече информация относно ключовите думи и описания може намерите в статиите на нашия блог.

Промяна на фон

Промяната на фон може да осъществите от Система –> Конфигурация –> Опции на темата –> Опции за фон. Може или да изберете цвят, като кликнете в прозорчето срещу „Цвят на фона“ или да изберете изображение от бутона „Разглеждане“.

Промяна на фон


Добавяне на водни знаци

Можете да добавите водни знаци към изображенията на продуктите от Система –> Конфигурация –>Дизайн–>Водни знаци на продуктови изображения. Избора на файл се осъществява от бутона „Разглеждане“. Следва определяне на размерите, в които трябва да присъства водния знак на голямото, малкото изображение и миниатюрата, както и процента на неговата прозрачност.

Водни знаци

Промяна цветовата схема на менюто

Цветовете на менюто се променят от Система –> Конфигурация –>Radius –>Дизайн на меню.

Фон на менюто
Данни на фирмата

На всяка страница в магазина е предвидено да се показва Вашият телефонен номер. Неговото място е в долната част, в дясно от иконите за контакт през социалните мрежи.

telefon za kontakt v onlain magazin na Radius

За да въведете Вашия телефонен номер, следвайте System -> Configuration -> General -> Store Information.

vuvejdane na kontakti v onlain magazin na Radius

В секцията Store Information се намират полета за въвеждане на адрес, телефон и име на Вашия магазин. Въведените данни ще бъдат използвани, както в страницата за контакт, така и във всички страници, които съдържат подробна информация за ползване на магазина.

E-mail на фирмата

За да попълните e-mail адреси на Вашия магазин, отидете на System -> Configuration -> Store Email Addresses. Тези адреси ще бъдат използвани за различни съобщения, които се изпращат от Вашия магазин. По Ваша преценка, можете да въведете различни или едкави email-и във всички полета.

zadavane na e-mail adres v magazin na Radius

В секцията System -> Configuration -> Sales Emails въведете e-mail адрес, на който да получавате копие от системно изпращаните писма до потребителите при поръчка и придвижване на пратките. Това се извършва в подсекцията Order.

e-mail za kopie ot poruchka v magazin na Radius

Лого на фактурите

За да поставите своето лого на издаваните от Вашия онлайн магазин фактури, отидете на System->Configuration->Sales-> Invoice and Packing Slip Design

ukazvane na logo za fakturata

В двете полета задайте файл съответно за PDF и HTML вариант на фактурата.

Футър – служебна информация

В дъното на всяка страница от вашия уебсайт се изписва служебна информация.

footer - slujebna ifnformacia

За да промените този текст, в секцията Footer на System –> Configuration –> Design добавете името на Вашия домейн в полето Copyright.

vuvejdane na footer