Интеграцията на Facebook Connect във Вашия магазин дава възможност на потребителите да използват данните, с които са регистрирани във Facebook при създаването на профил или задаването на поръчка. За целта е необходимо да се създаде приложение във Facebook, което ще предостави ключ за връзката. Процедурата се състои от няколко лесни стъпки, описани по-долу.

Създаване на Facebook приложение

Влезте през профила си във Facebook и отворете https://developers.facebook.com/apps. Регистрирайте се от бутона Register as a Developer, ако за пръв път създавате приложение във Facebook (необходимо е само да потвърдите, че приемате условията на Facebook и да въведете телефонния си номер в изскачащия прозорец).

1. Натиснете синия бутон в дясната част  + Create New App

suzdavane na Facebook app

 2. В изскачащия прозорец задайте име на приложението в полето App Name. Най-добре това да бъде домейнът на магазина. Когато сте готови, натиснете бутона Continue.

zadavane na ime na prilojenieto

3. Въведете кода за сигурност и натиснете – Continue.

proverka za sigurnost

4. Ще бъдете прехвърлени към страница с настройки.

– Въведете e-mail за връзка в полето Contact Email. – В полето App Domain въведете URL адреса на Вашия магазин. – Активирайте отметката Website With Facebook Login и въведете интернет адреса на Вашия магазин в полето Site URL. – Натиснете бутона Save Changes.

Nastroiki za Facebook Connect

5. От горната част на същата страницата копирайте App ID иApp Secret.

Интегриране в Администрацията

Отворете административната област на магазина. В менюто System -> Configuration -> Facebook Connect and Like Free -> Settings. В полетата Application Id и Secret Key поставете копираните кодове от предишната стъпка. След това натиснете бутона Save Config, който се намира в горната дясна част на страницата.

Nastroiki v administraciata na Radius za Facebook Connect